HRVATSKA BEZ F16: Propao posao vredan 500 miliona dolara

Izrael

Foto: AP Photo / Str/HO

Američki portal „Aksios“ javlja kako je propala poslednja šansa za prodaju izraelskih borbenih aviona „F16 Barak“ Hrvatskoj.

Na sastanku održanom u Brazilu izraelski premijer Benjamin Netanijahu je pokušao još jednom da pregovara o prodaji aviona s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, ali nisu uspeli da se dogovore, prenose hrvatski mediji.

Tako je propao posao vredan 500 miliona dolara.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ranije je ove nedelje kazao kako čeka rasplet pregovora između Pompea i Netanijahua, te zapretio raskidom ugovora ako Izrael i SAD ne reše spor.

Prodaja borbenih aviona Hrvatskoj jedina je tema oko koje dvojica zvaničnika nisu mogla da se dogovore, rekao je visoki izraelski zvaničnik i dodao da je cela stvar „zapela u dubokoj birokratiji“.

Podsetimo, Trampova administracija ne dopušta Izraelu da Hrvatskoj proda 12 borbenih aviona F16, koji su nadograđeni modernijom izraelskom tehnologijom.

Ovde su se Srbi i Albanci već “razgraničili”, spaja ih prazan džep – VIDEO

Američki zvaničnici zahtevaju da Izrael vrati avione u originalno stanje pre nego što ih proda Hrvatskoj, ali hrvatske vlasti traže „izraelsku verziju“, inače će raskinuti ugovor.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "HRVATSKA BEZ F16: Propao posao vredan 500 miliona dolara"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.