HRVATSKI MINISTAR ODBRANE: „Mi smo spremni!“

vojska

Foto: printscreen/youtube

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas da će se „Oluja“ dogoditi svakome ko se usudi da uradi nešto loše protiv Hrvatske.

– Svakome će se dogoditi Oluja ko se usudi da napravi nešto loše protiv Hrvatske. Mi smo snažni, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove – rekao je Krstičević.

Govoreći o dešavanjima na KIM, on je rekao da se Hrvatska nalazi u „nestabilnom okruženju“.

Podsetimo, operacija Oluja je vojna akcija kojom su za vreme rata u Hrvatskoj, početkom avgusta 1995., snage Hrvatske vojske i policije uspostavile hrvatsku kontrolu nad zapadnim delom tadašnje Republike Srpske Krajine. U akciji je učestvovao i V korpus Armije BiH iz bihaćkog džepa, koji je tom prilikom uspostavio nadzor nad tadašnjom Autonomnom republikom Zapadnom Bosnom.

– Živimo u nestabilnom okruženju. Naš zadatak je razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. Verujte mi, mi smo potpuno spremni – rekao je Krstičević.

Premijer Crne Gore Duško Marković u Prištini: Crnogorci i Albanci grade čvrst evropski most

Odluka o akciji „Oluja“ doneta je 31. jula 1995. godine na Brionima, kada je na sastanku sa tadašnjim vojnim vrhom hrvatski predsednik Franjo Tuđman izjavio: „Tema naše današnje rasprave je nanošenje takvih udaraca da Srbi praktično nestanu sa ovih prostora…Imamo podršku Nemačke, NATO-a, a delimično i Amerike – stvar je hitna!“

Prema konačnoj presudi operacija Oluja nije bila udruženi zločinački poduhvat u cilju proterivanja Srba iz Kninske krajine. Oslobađanjuća presuda izazvala je euforiju u Hrvatskoj, a hrvatski gradovi su se utrkivali u dodeljivanju titule počasnog građanina Anti Gotovini.

        

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "HRVATSKI MINISTAR ODBRANE: „Mi smo spremni!“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.