Huan Gvaido: Spreman sam da odobrim američku vojnu intervenciju, da oteramo Madura s vlasti

Intervju

Huan Gvaido – foto: Reuters

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido rekao je da je spreman da odobri američku vojnu intervenciju da bi predsednik Nikolas Maduro bio oteran s vlasti, a humanitarna kriza u zemlji okončana.

Predsednik venecuelanskog parlamenta, koji se nedavno na mitingu proglasio za predsednika države, na pitanje novinara da li mu se “ruka trese pred mogućnošću da odobri američku vojnu intervenciju” izjavio je da će “učiniti sve što je neophodno, sve što može učiniti da bi spasao ljudske živote, da bi deca prestala da umiru“.

“Učiniću sve što je moguće. Očigledno je da je reč o kontroverznom pitanju, ali učiniću ono što je potrebno, uz poštovanje našeg suvereniteta i mojih ovlašćenja”, rekao je Gvaido, kog je kao predsednika priznalo četrdesetak zemalja, na čelu sa SAD.

Nikolas Maduro – foto: EPA

Prema njegovim rečima, u Venecueli se “svaki dan broji ljudskim životima“.

Teška ekonomska kriza u Venecueli dovela je do nestašica hrane i lekova. Prema procenama UN, od 2015. je iz Venecuele pobeglo više od dva miliona ljudi.

Predsednik SAD Donald Tramp, koji je priznao Gvaida za predsednika čim se ovaj samopostavio na tu funkciju, ponovio je pre nekoliko dana da je slanje američkih trupa u Venecuelu “opcija“, imajući u vidu političku krizu u toj zemlji.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Huan Gvaido: Spreman sam da odobrim američku vojnu intervenciju, da oteramo Madura s vlasti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.