Humana policajka donirala bubreg dečaku koga je tek upoznala – VIDEO

policajka

Print Screen YouTube

Čim je pročitala apel majke bolesnog dečaka, policajka je znala da je suđeno da baš ona bude donor bubrega

POLICAJKA Lindzi Bitoft iz Viskonsina na “Fejsbuku” je videla kako jedna majka očajnički traga za donorom bubrega za svog osmogodišnjeg sina Džeksona, a iako nije poznavala tu porodicu bila je dirnuta molbom i rešila da proveri da li ona može da pomogne.

[adsenseyu5]

Džekson je rođen sa oštećenim bubrezima i njegova porodica je oduvek znala da će mu transplantacija biti neopshodna. Kako su se svi članovi porodice, prijatelji i poznanici testirali, a ničiji bubreg nije odgovarao, majka Kristi Gol rešila je da slučaj predstavi na društvenim mrežama, prenosi „Ej-Bi-Si“.

Podelila je na Fejsbuku fotografiju svog sina i napisala da poslednji rezultati pokazuju da se funkcija njegovih bubrega polako smanjuje i da će morati brzo da dobije novi bubreg, po mogućnosti od živog donora. To što je stavila na Fejsbuk, korisnici su podelili skoro 1.500 puta.

– Uvek sam znala da će ovi dani doći, samo je teško sad kad su došli. Ranije sam isto pokušavala da nađem donora, a sada opet želim da vidim da li je još neko zainteresovan da se testira. To bi bio najbolji poklon koji možemo da dobijemo – napisala je Kristi na svom nalogu na “Fejsbuku”.

Da bi presađivanje bubrega bilo uspešno, donor mora da ima dobro zdravstveno stanje, istu krvnu grupu, kao i određeni broj antigena.

[adsenseyu1]

Čim je pročitala poruku na “Fejbuku” policajka Lindzi je otišla na testiranje.

– Prilično sam svojeglava, pa ako odlučim da uradim nešto ništa neće uspeti da me natera da se predomislim – rekla je Lindzi.

Prvo zdravstveno testiranje joj je dobro prošlo i utvrđeno je da imaju istu krvnu grupu, kao i da im se poklapaju tri antigena. Kako ona ima 30 godina i to je doprinelo da bude pogodan donor.

Rekla je kako su lekari bili šokirani time što se potpuni stranac toliko dobro poklapao sa Džeksonom.

– Ovo je stvarno bilo tako suđeno. Treba da ja budem ta – rekla je Lindzi.

Prošle nedelje policajka je iznenadila Džeksona i njegovu porodicu kad je došla u njihovu kuću i rekla im dobru vest.

– Zaklela sam se da ću služiti i štititi našu zajednicu, a moj bubreg će sada da služi i štiti tebe – Lindzi je rekla dečaku.

[adsenseyu1]

Džeksonova majka Kristi rekla je da su zajedno svi plakali i grlili se i da se radilo o fatastičnom trenutku.

Transpalntacija je zakazana za 22. jun.

(Skandalozno.rs, Izvor: Novosti.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Humana policajka donirala bubreg dečaku koga je tek upoznala – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.