IRAK REKAO „NE“ AMERICI: Zabranio letove za američke avione u slučaju napada na Iran

Izrael

Foto ilustracija: AFP 2018 / Jack Guez

Bagdad neće ni pod kakvim okolnostima dozvoliti SAD da iskoristi američke baze na teritoriji Iraka za izvođenje operacija protiv Irana, rekao je predsednik Iraka Bahram Saleh u intervjuu Si-En-Enu.

„Ne želimo da se naša teritorija pretvori u posredni most za bilo kakve neprijateljske akcije protiv bilo kojeg našeg suseda, uključujući Iran“, naglasio je Saleh.

„To sigurno nije sastavni deo sporazuma Vlade Iraka i SAD“, dodao je on, podsetivši da se američke snage i antiteroristička koalicija nalaze u Iraku na poziv vlasti te zemlje radi borbe protiv terorističke organizacije DAEŠ.

Oči u oči: Američki razarač naleteo na rusku flotu kod Kube – VIDEO

Do kada će američki kontingent biti prisutan u ovoj državi „zavisiće od potreba iračke Vlade i analize (situaicje) naše komapnde“, uverio je Saleh.

„Želimo da se usredsredimo na obnovu, mir i napredak (naše zemlje) i nećemo dozvoliti da nas vrate u konflikte. Želeo bih da kažem svim državama u regionu, kao i međunarodnim igračima da je stabilnost i bezbednost Iraka od životnog značaja“, primetio je predsednik

        

(Skandalozno.rs/izvor: sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "IRAK REKAO „NE“ AMERICI: Zabranio letove za američke avione u slučaju napada na Iran"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.