Iran poručio Zapadu: I dok nam decu budete ubijali, oduprećemo se, nećemo odustati ni ako nas bombardujete!

Intervju

Hasan Rohani – foto: Tanjug/AP

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da Teheran neće popustiti pod pritiskom SAD i da neće odustati od svojih ciljeva, čak i ako Iran bude bombardovan.

Ovu Rohanijevu izjavu tokom ceremonije u znak sećanja na iransko-irački rat 1980-ih prenela je državna novinska agencija IRNA.

“Moramo se odupreti, i naši neprijatelji treba da znaju da i kad bombarduju našu zemlju, i kad našu decu budu ubijali, ranjavali ili hapsili, nećemo odustati od naših ciljeva, nezavisnosti naše zemlje i našeg ponosa”, rekao je irački predsednik, prenosi AP.

Tenzije između Irana i SAD su već nekoliko nedelja pojačane, a Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, kritikovao je juče predsednika Hasana Rohanija i šefa diplomatije Mohameda Džavada Zarifa da nisu sproveli sporazum o nuklearnom programu onako kako je on želeo.

AP navodi da Ali Hamnei prvi put kritikuje državne zvaničnike usred tenzija u odnosima Teherana i Vašingtona. Ajatolah ima poslednju reč u donošenju odluka, a njegove izjave ukazuju na unutrašnji pritisak s kojim se Rohani i Zarif suočavaju usred tenzija Irana i SAD, dodaje agencija.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Iran poručio Zapadu: I dok nam decu budete ubijali, oduprećemo se, nećemo odustati ni ako nas bombardujete!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.