Iran upozorio: Ako nas Amerika napadne, cena nafte ide preko 100 dolara za barel

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Bilo kakav sukob između Irana i SAD u Persijskom zalivu uticao bi na to da cena nafte skoči iznad 100 dolara za barel, upozorio je danas visoki iranski zvaničnik Jahja Rahim Sahavi.

– Prvi metak u Persijskom zalivu dovešće do skoka cene nafte iznad 100 dolara za barel što će biti nepodnošljivo za Ameriku, Evropu i američke saveznike kao što su Japan i Južna Koreja – rekao je Sahavi, koji je najviši vojni savetnik iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Alija Hameneija.

Kako je dodao, Amerikanci su potpuno svesni činjenice da su njihove oružane snage (u regionu) na distanci koju mogu da pogode iranske rakete, kao i da su sve američke i strane mornaričke snage u Zalivu u dometu raketa zemlja-more Iranske revolucionarne garde.

Politička kriza između Irana i SAD dovela je do zaoštravanja situacije u Persijskom zalivu, a naročito posle odluke Vašingtona da pošalje udarnu grupu bombardera na čelu sa nosačem aviona Abraham Linkoln kao signal Teheranu, podseća TAS S.

Pentagon je ovaj korak okarakterisao kao odgovor na dokaz povećane spremnosti Irana da izvede ofanzivu protiv američkih snaga i interesa SAD.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Iran upozorio: Ako nas Amerika napadne, cena nafte ide preko 100 dolara za barel"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.