Islamska država označila Rim kao novu metu!

Pretnje

 

Serija zabrinjavajućih fotografija ISIS pristalica koje se šire društvenim mrežama aktivirale su alarm u Evropi.

Naime, islamisti već nedeljama objavljuju fotografije sa poznatih turističkih atrakcija u Italiji, na kojima je u prvom planu papir na kome je na arapskom ispisana poruka “odbrojavamo do nultog časa”, piše britanski “Mirror”.

Fotografije su nastale širom Iitalije, a jedna od najupečatljivijih je ona ispred rimskog Koleseuma na kojoj se vidi poruka: “Islamska država je u Rimu. Mi smo na vašim ulicama. Posmatramo i tražimo lokaciju za naš cilj. Čekamo nulti sat”.

Pretnja

Osim u Rimu, teroristi su slične fotografije pravili i u Milanu, na istaknutim gradskim lokacijama, a na nekima se čak vidi i italijanska policija u pozadini, što samo dokazuje koliko su pripadnici ISIS-a drski i provokativno nastrojeni.

[adsenseyu4]

Autentičnost fotografija ne može da potvrdi.

Džihadisti su “pikirali” Rim kao svoj simbolični cilj jer je kako navode “dom hrišćanstva”. Takođe, oni su na naslovnici svog propagandnog časopisa objavili fotografiju (fotomontažu) njihove crne zastave koja “leti” iznad Trga Svetog Petra.

Takođe, libijske obaveštajne službe tvrde da džihadisti lukavo koriste situaciju sa imigrantima, kako bi neopaženo svoje ljude slali put Evrope.

– U narednih nekoliko nedelja, u Italiju će stići brodovi u kojima nisu samo siromašni migranti, već i gomila islamista – istakao je libijski ministar informisanja Omar al Gavari.

(dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Islamska država označila Rim kao novu metu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.