Islamska država poručila: Ruski avion smo mi srušili! – VIDEO

Advertisement

Mesto pada

Na internetu se pojavio snimak olupine ruskog putničkog aviona koji se prošlog vikenda srušio u Egiptu, pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade.

Video, snimljen samo nekoliko sati nakon pada Erbusa A321 u pustinji na Sinaju, prikazuje spaljene delove letelice razbacane na sve strane. Lekari koji su pregledali tela žrtava potvrdili su da da je petina njih spaljena, ali nisu mogli reći šta je tačno uzrok požara. Ovo otkriće ide u prilog teoriji da je u avionu eksplodirala bomba ili da je zbog požara eksplodirao rezervoar s gorivom.

Islamska država koja je preuzela odgovornost za pad ruskog aviona u subotu u Egiptu, objavila je da ne mora ništa da dokazuje i da će izneti dokaz “kad bude htela”.

[adsenseyu1]

“Nemamo nikakvu obavezu da objašnjavamo kako se srušio”, tvrdi pripadnik ISIL-a koji ne odaje svoj identitet u audio poruci na Tviteru organizacije.

Egipatski ogranak ISIL-a na Sinaju objavio je u subotu na toj društvenoj da je “srušio”, ne navodeći kako, avion A321-200 ruske kompanije “Metrojet”. Od tada istraga pokušava da odredi je li pad aviona slučajan ili rezultat eksplozije bombe unutar aviona.

https://youtu.be/rz0m3yvGGSc

(24sata.hr)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Islamska država poručila: Ruski avion smo mi srušili! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.