Islamska država preti Evropi: Preplavićemo vas sa pola miliona migranata iz Libije!

Pretnje

 

Islamska država zapretila je da će “Evropu preplaviti više od pola miliona migranata iz Libije”, i da će to biti njihov “psihološki rat” protiv Zapada.

Transkripti telefonskih razgovora islamista objavljeni su u Italiji, čije tajne službe tvrde da imaju dokaze da ISIS planira da pošalje 500 hiljada migranata koji bi preplavili Evropu.

– Ukoliko Zapad napadne Libiju, islamisti će ostvariti svoje pretnje, budite sigurni u to – navodi se u izveštaju italijanske policije.

Migranti će navodno u Evropu preći preko mora, u nekoliko hiljada čamaca. Ukoliko bi uspešno prešli na Stari kontinent, rasporedili bi se po najvećim gradovima i u njima postepeno radili na izazivanju nemira.

Sa druge strane, militanti koji ostaju u Libiji žele da učvrste svoju poziciju u ovoj afričkog državi, a da nakon toga pređu Mediteran maskirani u izbeglice, prenosi britanski “Telegraf”.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano izjavio je u ponedeljak da je Libija “apsolutni prioritet i da međunarodna zajednica nema ni sekund vremena za gubljenje”.

[adsenseyu1]

– Ukoliko milicija samoproklamovanog islamskog kalifata bude napredovala brže nego što se međunarodna zajednica usaglasi, nećemo uspeti da ugasimo požar terorizma u Libiji. Rizikujemo egzodus bez presedana – izjavio je Anđelino Alfano.

Njegova zabrinutost je razumljiva, s obzirom da bi Italija evropska država koja bi bila prva na udaru terorista iz Libije.

Više od 170.000 migranata ušlo je u prošle godine Italiju nakon što su čamcima prešli Mediteran.

Ukoliko se napad Islamske države dogodi, ostvariće se predviđanje nekadašnjeg predsednika Libije Moamera Gadafija, koji je upozorio da će Mediteran postati “more haosa”.

Tokom svog poslednjeg intervjua, u martu 2011. godine, Gadafi je predvideo da će u bliskoj budućnosti mediteranske države doživeti “tragičnu sudbinu”. Samo pet meseci kasnije, libijske opozicione snage, koje je svesrdno pomagao NATO pakt, preuzele su vlast u državi i na najsuroviji način pogubile nekadašnjeg vođu na ulici.

Imajući u vidu šta se događalo u Libiji u protekle tri i po godine, koja je od uspešne zemlje postala zgarište siromaštva i terorističkih obračuna, izgleda da predviđanja Moamera Gadafija i nisu tako daleko od istine.

(Blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Islamska država preti Evropi: Preplavićemo vas sa pola miliona migranata iz Libije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.