Islamska država priznala odgovornost za masovno ubistvo u Kaliforniji, kada je ubijeno 14 ljudi! – VIDEO

Ilustracija

Novinska agencija Amak, bliska Islamskoj državi, saopštila je danas na svom sajtu da su napad u San Bernardinu u Kaliforniji, u kojem je u sredu ubijeno 14 ljudi, izvele pristalice te džihadističke grupe.

Prethodno su američki mediji objavili kako istražni organi veruju da se Tašfin Malik, koja je zajedno sa suprugom usmrtila 14 osoba u pucnjavi u San Bernardinu, zaklela na Fejsbuku na lojalnost lideru Islamske države Abu Bakr al-Bagdadiju, objavila je danas televizijska mreža Si En En.

Foto: AP/Tanjug

Izvor upućen u istragu je naveo da se Tašfin Malik na lojalnost IS zaklela na nalogu na Fejsbuku pod drugim imenom, da bi taj post izbrisala nešto pre nego što je sa suprugom krenula u smrtonosni napad u centar za pomoć osobama sa invaliditetom, prenele su svetske agencije.

[adsenseyu1]

Foto: AP/Tanjug

Malik (27) i njen suprug, 28-godišnji Sajed Rizvan Faruk su poginuli u obračunu sa policijom nekoliko sati nakon što su u sredu izvršili masakr u centru za socijalni rad u San Bernardinu, udaljenom oko 100 kilometara istočno od Los Anđelesa.

[adsenseyu1]

To je bio najsmrtonosnije masovno ubistvo u SAD u poslednje tri godine.

Foto: AP/Tanjug

Malikova, poreklom iz Pakistana, živela je u Saudijskoj Arabiji kad je upoznala Faruka. Oni su zajedno imali šestomesečnu ćerku.

Pogledajte video:

https://youtu.be/c1B6i3k89zQ

(tanjug, foto: tanjug/ap)

Budite prvi sa komentarom na članku "Islamska država priznala odgovornost za masovno ubistvo u Kaliforniji, kada je ubijeno 14 ljudi! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.