IZETBEGOVIĆ: U ovom trenutku najvažnije je definisati Akcioni plan za pristupanje BiH u NATO

Izjava

Bakir Izetbegović – foto: Tanjug

Bakir Izetbegović, predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije BiH, smatra da je preambiciozno očekivati da Savet ministara BiH bude formiran u roku od mesec dana i dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države u NATO.

Izetbegović je izjavio da kada „odvežemo taj čvor“, za njega „nije toliko ni važno“ da li će Savet ministara biti formiran za dva ili dva i po meseca.

U intervjuu za „BHRT“, lider SDA kaže da je najvažnije najpre rešiti pitanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO, a kada to završimo „radiće i sve ostalo“. Naveo je i da je sa tim u vezi najvažnije ispoštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsedništva BiH i Saveta ministara BiH.

Ako tako ne bude, prema njegovim rečima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Zašto je Srbija, od američkog bliskog saveznika, postala neprijatelj broj jedan na Balkanu

Šef diplomatije BiH u novom sazivu Saveta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je Denis Zvizdić, odlazeći predsedavajući najvišeg izvršnog tela, odbio da bude na toj funkciji, prenosi Tanjug.

„Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojih privatnih planova“, rekao je Izetbegović.

        

(Skandalozno.rs/izvor: sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "IZETBEGOVIĆ: U ovom trenutku najvažnije je definisati Akcioni plan za pristupanje BiH u NATO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.