Iznenađujući izveštaj američke mornarice: Skoro 85 odsto podoficira nema potrebne veštine! – VIDEO

Ilustracija

Mornarica SAD – foto: US Navy

Skoro 85 odsto podoficira u američkoj mornarici nema veštine da odlučno reaguje kako bi izbegli sudar sa drugim brodom, navodi se u izveštaju koji mediji nazivaju otrežnjujućim.

Nedavno diplomirani oficiri su bili izabrani nasumice za seriju testova, kao odgovor na dva smrtonosna sudara prošlog leta u kojima su učestvovali brodovi USS Ficdžerald i USS Džon S. Mekejn.

Od 164 testiranih, samo 27 je prošlo test “bez problema”, dok je 108 imao “neke probleme” a 29 “značajne probleme”, navodi se u izveštaju koji je objavio Difens njuz.

Iako je većina oficira koji prvi put služe na brodu je dobro prošla na simulatoru, oni koji su se našli u realnoj situaciji nisu znali kako da postupe.

Izveštaj je skrenuo pažnu na nedostatak kvalifikacija za koje se veruje da su doprineli da dođe do dva sudara u 2017.

USS Džon S. Mekejn sudario sa tankerom u blizini Singapura, kada je poginulo 10 ljudi, dok je razarač Ficdžerald udario u teretni brod blizu Japana, i tada je poginulo sedam ljudi.

Sudaru u kome je učestvovao Ficdžerald doprinelo je nepoznavanje rada na radaru. U izveštaju se takođe navodi da se oficiri imaju problema da sprovode međunarodna pravila o plovidbi u uslovima loše vidljivosti.

Admiral Ričard Braun, komandant mornarice, nazvao je izveštaj otrežnjujućim i rekao da će se rezultati koristiti za promenu budućih programa obuke.

U izveštaju koji je objavljen neposredno posle dvostrukih sudara utvrđeno je da je američka mornarica kriva u oba slučaja, jer su njene posade bile “nedovoljno pripremljene”.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Daily mail)

Budite prvi sa komentarom na članku "Iznenađujući izveštaj američke mornarice: Skoro 85 odsto podoficira nema potrebne veštine! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.