Izraelci nastavljaju akcije u Siriji, uprkos upozorenju iz Moskve!

pista

Foto: printscreen/youtube

Izrael će nastaviti svoje vojne operacije u Siriji, uprkos nedavnom padu ruskog izviđačkog aviona Il-20 prošlog ponedeljka, izjavio je izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman.

– Radili smo predano i odgovorno i samo u slučajevima kada nismo imali drugog izbora. Ništa se nije promenilo ili se malo toga promenilo. Ovo je naša politika – rekao je Liberman.

Lieberman je naglasio da je Izrael najviše zabrinut zbog aktivnosti Irana u Siriji, uključujući i kretanje oružanih grupa iz Teherana, kao i zbog prisustva Hezbolaha.

– Nećemo dozvoliti da se Sirija pretvori u glavni iranski vojni objekat protiv izraelske države. Nastavljamo da delujemo i imamo sva potrebna sredstva i mogućnosti za tu svrhu – rekao je on.

NENAD ČANAK: “Halabuku oko navodne ugroženosti Srba u Crnoj Gori stvara Srpska pravoslavna crkva”

Prema Libermanu, izraelski vojska se nada dobroj komunikaciji, koju su uspostavili sa ruskim vojnim jedinicama u Siriji pre tri godine kako bi izbegli potencijalne sukobe.

– Cijeli incident je pod kontrolom i ispitivanjem. Imamo stalni dijalog. Sveobuhvatna slika i činjenice su jasne i mislim da će se situacija rešiti – rekao je Liberman.

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

1 komentar na "Izraelci nastavljaju akcije u Siriji, uprkos upozorenju iz Moskve!"

  1. koji rusi samo utaman pričaju.to da naprave amerima u sedam dana sravuli bi izrael.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.