IZVEŠTAJ HRVATSKIH OBAVEŠTAJACA: Rusi i Srbi su krivi za sve!

banka

Foto: Printscreen/youtube

Hrvatska Siguronosna obaveštajna agencija (SAO) tvrdi da Srbija i Rusija špijuniraju njihovu državu jer Beograd i Moskva doživljavaju EU i NATO kao pretnju!

U najnovijem izveštaju o bezbedonosnim rizicima hrvatski obaveštaci navode da su „meta obaveštajnog delovanja neprijateljskih država koje NATO i EU doživljavaju kao pretnju“.

Iako se u dokumentu ne spominju direktno Srbija i Rusija, zagrebački mediji navode da se ovo odnosi upravo na njih. Naši analitičari i bezbedonosni stručnjaci, na drugoj strani, tvrde da Zagreb ovakvim izveštajem zapravo pokušava da opravda svoje špijunske aktivnosti prema Srbiji, za koju je i te kako zainteresovana zapadna vojna alijnsa, pre svega zbog saradnje sa Rusijom.

Insajderske informacije

Hrvatski agenti u izveštaju ističu da „države koje motre na njiih“ žele da odvoje region od evroatlantskih integracija, te da su im potrebne informacije „iznutra“.

Skandali ne prestaju: Tramp zaspao za vreme kraljičinog govora – VIDEO

– Hrvatska je meta obaveštajnog delovanja pojedinih država koje NATO i EU percipiraju kao siguronosni izazov ili pretnju, a koje na prostoru jugoistočne Evrope žele da ostvare uticaj koji nije u skladu sa evroatlantskom perspektivom tog područja. Tema interesa stalnih obaveštajaca su, kako se dodaje, hrvatski stavovi u NATO i EU, hrvatska politika prema jugoistoku Evrope i privreda – piše u dokumentu SOA.

General Vladimir Lazarevi komentarišući ove navode, kaže da Zagreb ovako pokušava da sakrije svoje obaveštajne aktivnosti prema Srbiji.

– Rekao bi naš čovek: Leto je, pa nema snega da prikrije tragove… Sve je dakle ovde jasno. Već mesecima traje udruženo delovanje iz regiona, krajnje negativno po pitanju našeg najvećeg nacionalnog problema, Kosova i Metohije, ali i po svemu ostalom što se dešava kod nas ili se tiče nas. Napada se parada u Nišu, podržavaju se protesti dela opozicije, priprema se paravojska lažne države Kosovo, ruši naša vojno-tehnička saradnja sa Rusijom… Bilo bi tačnije da se kaže da je Srbija žrtva obaveštajnog rata – ističe Lazarević.

Sreća za Srbe i Albance: Premijer Hrvatske Andrej Plenković nasleđuje Federiku Mogerini?

Propagandni rat

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je centar hrvatskog identiteta i politike kompleks prema Srbiji.

– Hrvatska drugačije ne može da se orijentiše u vremenu i prostoru. Izveštaj hrvatske SOA zvuči kao odlomak iz neke nove verzije „Balkanskog špijuna“. Istina je, međutim, sasvim obrnuta. Hrvatsko obaveštajno prisustvo u Srbiji je od raspada SFRJ ili najjače ili među najjačim. Hrvatska vodi neprestani rat protiv Srbije, čak i kada se ne puca. Ovaj najnoviji izveštaj njihove obaveštajne službe samo je nastavak rata drugim, propagandnim sredstvima. Uz to, to je i svesno prizivanje još jačeg NATO pritiska protiv Srbije, kao i ruskih regionalnih interesa – upozorava Pavić.

        

(Skandalozno.rs/Izvor: Srbija Danas)

Budite prvi sa komentarom na članku "IZVEŠTAJ HRVATSKIH OBAVEŠTAJACA: Rusi i Srbi su krivi za sve!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.