Jedan grad u Crnoj Gori postaje legitimna meta ruskih raketa?!

Greška

foto: AP

Bilo kada, ako bude potrebe, NATO avijaciji aerodromi u Crnoj Gori će biti na raspolaganju, kazao je ministar Bošković.

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je danas da aerodrom Kapino polje u Nikšiću ispunjava uslove da se u skorijem vremenu na njemu izmesti vojni aerodrom iz Podgorice, Piše portal IN4S.

Naime, portal IN4S je još pre dve godine pisao o tome da crnogorska vlast nudi svoje gradove za NATO baze, dodajući da je Nikšić i Kapino polje jedna od destinacija na kojem će se spuštati i uzletati NATO avioni.

Bošković je danas obišao aerodrom u Nikšiću, gde su sagledane mogućnosti za izmeštanje vojnog aerodroma iz Podgorice na drugu lokaciju.

“Jedna od stvari koja se sama nameće je ovaj aerodrom ovde na Kapinom polju. Prostorni kapaciteti postoje, pista koja je sanirana sa kontrolnim tornjem daju dobru polaznu osnovu, ali sve će to iziskivati značajna ulaganja kako bi se aerodrom priveo nameni, ako bi se za to odlučili”, rekao je Bošković.

Na pitanje hoće aerodrom biti na raspolaganju NATO alijansi, Bošković je odgovorio da je NATO avijacija neotuđivi deo Crne Gore, jer je postala članica saveza.

“Bilo kada, ako bude potrebe, NATO avijaciji aerodromi u Crnoj Gori će biti na raspolaganju”, naglasio je on.

S druge strane, jedan od osnivača Pokreta „Sloboda narodu“ Boško Vukićević kazao je da se ministar odbrane „Montenegra“ dosetio (mada je verovatnije da su odluku doneli drugi) da od Nikšića napravi primarnu vojnu metu u slučaju bilo kojeg, manje ili više ograničenog, sukoba između NATO-a i Rusije.

„Suvišno je ponavljati da takav sukob uopšte nije malo verovatan kakvim se činio pre par decenija. Osim toga, poznato je da su vojni aerodromi prvenstvene mete u slučajevima takvih ratova, kao i da NATO u bliskoj budućnosti neće imati adekvatnu odbranu od ruskih raketnih tehnologija, koje nemaju pandana u svetu“, kazao je Vukićević.

Priština sprema sledeći potez, opasniji od prethodnog

No, uzevši sve to u obzir, dodaje on, kleptokrate iz čista mira, ničim izazvani, od Nikšića prave vojnu metu i njegovo stanovništvo izlažu smrtnoj opasnosti.

„Malo li su uništili i unazadili Nikšić u prethodne tri decenije, pa su se odlučile i na ovaj licemerni i podmukli korak? Uz perfidnu priču da je vojni aerodrom na Kapinom polju dobro rešenje za grad, neobavešteno stanovništvo dovode pred svršen čin“, ističe Vukićević.

Zašto stanovnici Nikšića, dodaje Vukićević, nemaju prava da odlučuju o ovom pitanju?

„Zar ovakve tematike ne pripadaju materiji referendumskog izjašnjavanja? Zar stanovnik nekog grada nema prava da se izjasni o tome da li želi biti vojna meta? Sram vas bilo„, zaključio je on.

(Skandalozno.rs/Izvor: IN4S)

Budite prvi sa komentarom na članku "Jedan grad u Crnoj Gori postaje legitimna meta ruskih raketa?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.