Jednom činjenicom Sergej Lavrov odvratio Ameriku od napada na Severnu Koreju

Foto: tanjug

Rusija žali zbog toga što Vašington, najavljujući neplanirane vojne vežbe, provocira Severnu Koreju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nažalost, u poslednjih nekoliko meseci stiče se utisak da su u Vašingtonu ljudi koji su namerili da po svaku cenu isprovociraju Pjongjang na nove avanture: u oktobru je objavljeno da su održane neplanirane vežbe velikih razmera, za decembar, za naredne dane, najavljeno je održavanje novih vežbi, iako u regularnom kontekstu vežbe ne treba da se održavaju pre proleća sledeće godine“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

[adsenseyu1]

On je istakao da pojedini predstavnici američkog establišmenta žele da upotrebe silu da bi uništili Severnu Koreju“.

“Činićemo sve da se to ne dogodi, da se taj problem rešava isključivo mirnim, političko-diplomatskim sredstvima”, rekao je Lavrov i naglasio da je Moskva u veoma bliskom kontaktu s predstavnicima SAD koji se bave Korejskim poluostrvom.

Prema njegovim rečima, stav Rusije o severnokorejskom problemu je direktan, pošten i otvoren: glavni zadatak jeste da se ne dozvoli oružani sukob.

Britanski fizičar Brajan Koks: „Vanzemaljci bi mogli da budu na više mesta u Sunčevom sistemu“ – VIDEO

Ruski ministar je ponovo upozorio da bi takav sukob imao katastrofalne posledice, pre svega za zemlje koje se tamo nalaze, a među kojima su i Južna Koreja i Japan.

„Ne treba zaboraviti da se i Kina i Rusija praktično nalaze na granicama sa Severnom Korejom“, naglasio je Lavrov.

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazin.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Jednom činjenicom Sergej Lavrov odvratio Ameriku od napada na Severnu Koreju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.