Jezivo: Iz vode izvučeno više od 40 tela!

Pronađena olupina?

Indonežanski zvaničnici su saopštili da su timovi za pretragu primetili tragove olupina u moru prilikom potrage za nestalim avionom “Er Azije” sa leta QZ8501. Indonežanski ratni brod izvukao je više od 40 tela iz mora tokom potrage za nestalim avionom.

– Mornarički radio je javio da je ratni brod Bung Tomo, izvukao 40 tela i da broj raste. Veoma smo zauzeti sada – rekao je Manahan Simorangkir za agenciju AFP.

Izvršni direktor aviokompanije “Er Azija” Toni Fernandes izrazio je danas saučešće rođacima 162 putnika i člana posade na letu QZ8501 pošto su ostaci aviona i tela uočeni u moru.

– Srce mi je ispunjeno tugom za sve porodice povezane sa (letom) QZ8501. U ime ‘Er Azije’, moje saučešće svima. Reči ne mogu da izraze koliko mi je žao – napisao je Fernandes na Tviteru.

Nađene žrtve nisu nosile pojaseve za spasavanje.

Prethodno je nekoliko objekata primećeno kako pluta u Javanskom moru blizu indonežanskog dela ostrva Borneo u jednoj od zona pretrage.

Vlasti su saopštile da je ovo do sada najznačajniji trag na koji su naišli.

“Primetili smo desetak velikih i još mnogo malih belih objekata na površini vode. Lokacija je deset kilometara udaljena od mesta poslednjeg kontakta sa avionom. Ne možemo tačno da kažemo o čemu je reč, ali se molimo da je to – to”, rekao je portparol indonezijske vojske Agus Dvi Putranto.

Nešto ranije, trećeg dana potrage za letom primećen je i dim na jednom od ostrva u Javanskom moru.

Fotograf AFP koji je bio sa spasiocima u jednom od aviona iz misije potrage rekao je da neki predmeti liče na pojaseve za spasavanje žute boje i čamce na naduvavanje.

Podsetimo, Let QZ 8501 bio je na pola puta do Singapura, kada je nestao u nedelju ujutro.

Pre nego što je izgubljen kontakt, pilot je tražio od kontrole leta da poveća visinu kako bi izbegao nevreme.

Njegov zahtev je međutim odbijen, zato što se drugi avion nalazio u tom području.

Nakon toga je izgubljena komunikacija, dok iz pilotske kabine nije poslat poziv u pomoć.

(Skandalozno.rs, BBC, Srna)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Jezivo: Iz vode izvučeno više od 40 tela!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.