Još jedan TEŽAK udarac dizelašima

Prevara

foto-ilustracija: pixabay.com

Kina je objavila da namerava da okonča prodaju i benzinaca i dizel automobila, čime se pridružila Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Ministarstvo industrije Kine radi na rokovima za prestanak proizvodnje i prodaje automobila s tradicionalnim motorima i promovisaće razvoj električne tehnologije, javili su danas kineski državni mediji, navodeći izjavu vladinog zvaničnika.

Za sada nije objavljen rok za potpuni prelazak na novu tehnologiju, ali Peking vrši pritisak na proizvođače automobila da ubrzaju razvoj električnih vozila.

[adsenseyu5]

Kina je na prvom mestu u svetu po broju prodatih vozila, zbog čega najavljena promena ima veliki značaj za svetsku auto industriju.

Ona je prošle godine prestigla SAD i postala najveće tržište i električnih automobila.

Osobe starije od 40 godina bi trebalo da rade samo 3 DANA nedeljno, evo zašto…

Kineski komunistički lideri žele tom merom da smanje i sve veće potrebe Kine za uvozom nafte, a električne automobile vide kao industriju u kojoj bi Kina mogla da bude lider.

Francuska i Velika Britanija objavile su u julu da će do 2040. godine prestati sa prodajom benzinaca i dizelaša, u sklopu napora za smanjenje zagađenosti vazduha i emisije ugljenika koja doprinosi globalnom zagrevanju.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net, Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Još jedan TEŽAK udarac dizelašima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.