Još jedna začuđujuća fotografija sa Marsa: Šta je ovo?! – VIDEO

Još jedna misterija

Još jedna fotografija izazvaće vašu maštu! Ovih dana pojavila se još jedna misterija vezana za crvenu planetu Mars,tako da broj misterija vezanih za ovu planetu svakodnevno raste.

Kada i ako pogledate gornju sliku videćete da je objekat neodoljivo podseća na pravilni pravougaonik kao da je reč o (nekim polusrušenim) zidovima koji su prekriveni prašinom. Glavno pitanje koje se nameće je to, ako je fotografija autentična, ko je napravio ovaj kvadratni oblik?

Ova fotografija, koju je snimila NASA, podgreva sumnje da je reč o objektu koji je neko izgradio na Crvenoj planeti – Marsu, ali ga je tokom miliona godina prekrila svemirska prašina.

Naravno, fotografija misteriozne građevine odmah podstakla i zagovornike vanzemaljaca to jest ljude koji veruju da inteligentni život postoji i van planete Zemlje, da zaključe da su ovaj objekat napravili vanzemaljci pre više miliona godina.

[adsenseyu1]

Zvaničnici NASA-e i  stručnjaci ne žele ni da se bave ovim pitanjem, a najhrabriji izlaze sa stajalištem da je reč o kamenu.

Ovo je samo još jedan od slučajeva gde se, zbog igre senki, neživi objekti prepoznaju kao siluete ili lica ljudi, ili, nekada, živih organizama. Stručnjaci kažu da je taj fenomen lako objasniti jer ljudski mozak gotovo momentalno prepoznaje crte lica, uključujući i nežive objekte.

Da dodamo i to da je ovu fotografiju napravio svemirski rover „Spirit“ pre 4 godine sa kojim je NASA izgubila kontakt.

(skandalozno.rs, novosti.rs)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Još jedna začuđujuća fotografija sa Marsa: Šta je ovo?! – VIDEO"

  1. pa ti si bre pao s Marsa- stara prastara uzrecica nasih starih-treba im verovati, jer zasto nebi bilo moguce da smo poreklom sa te planete. Mi smo inace ”ljudska” ”civilizacija” koja je u stanju da sve unisti i da krene dalje. Valjda sa ove nece ici dalje da unistavaju(Avatar).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.