Jusuf Tabatabai Nedžad: “Američka flota od milijardu dolara može biti uništena jednom raketom”

Ilustracija

Nosač aviona “Hari Truman” – foto: AP

Istaknuti iranski verski vođa upozorio je da američka flota može biti „uništena jednom raketom“, dok se američki nosač aviona približava Persijskom zalivu.

Iranska revolucionarna garda ranije je poručila američkom predsedniku Donaldu Trampu da neće pregovarati sa SAD, javlja Hina, a prenosi Al Džazira Balkans.

Tramp je u četvrtak pozvao iransko vođstvo na razgovor o odustajanju od nuklearnog programa i rekao da ne može isključiti opciju vojnog sukoba zbog povećanih napetosti između dve zemlje. Bombarderi B-52 stigli u bazu u Kataru.

Istovremeno, američki komercijalni brodovi, među njima tankeri s naftom, koji plove ključnim bliskoistočnim morskim putevima, mogli bi postati meta Irana, upozorila je američka agencija za pomorstvo (MARAD).

Američki nosač aviona “Abraham Linkoln“, koji je Tramp poslao na Bliski istok kao upozorenje Iranu, u četvrtak je prošao Sueckim kanalom.

U američku bazu u Kataru stigli su i bombarderi B-52, objavila je američka centralna komanda (CENTCOM), protumačivši to kao odgovor na pretnju Irana.

Iranska novinska agencija ISNA prenela je izjavu ajatolaha Jusefa Tabatabaija Nejada, koji je poručio SAD da bi „njihova milijardu dolara vredna flota mogla biti uništena jednom raketom“.

(Skandalozno.rs, Izvor: balkans.aljazeera.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Jusuf Tabatabai Nedžad: “Američka flota od milijardu dolara može biti uništena jednom raketom”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.