Kao crtani film: Evo kako izgledaju oklopna vozila kućne izrade u režiji Kurda!

Pogledajte kurdska oklopna vozila!

Godinama onemogućene da nabave oružje i po količini naoružanja daleko iza Islamske države, snalažljive kurdske snage bezbednosti bile su primorane da improvizuju. U očajničkom pokušaju da poboljšaju svoj položaj napravili su oklopna vozila. Nisu se baš proslavili.

Sever Sirije i okolne regije Iraka, Kurdi obezbeđuju koristeći modifikovane kombije, kamionete i građevinsku mehanizaciju opremljenu vatrenim oružjem i raznim vrstama oklopa.

Tenk foto 2 (FOTO) SMEH DO SUZA: Pogledajte kurdska oklopna vozila!

Iz improvizovanih tenkova, ipak, može da se ospe paljba po neprijatelju, a takvo vozilo neretko „preživi“ poneku granatu.

Tenkovi „iz domaće radinosti“, međutim, potpuno su neupotrebljivi na bojnom polju. Posada je potpuno nezaštićena i zbog toga u velikoj opasnosti da ne preživi.

Tenk foto 3 (FOTO) SMEH DO SUZA: Pogledajte kurdska oklopna vozila!

Često služe kao ambulantna kola i kroz neprijateljsku teritoriju pokušavaju da prevezu ranjene, ali razne boje i dezeni odmažu nastojanjima posade da prođu neopaženi.

Screenshot 76 378x487 (FOTO) SMEH DO SUZA: Pogledajte kurdska oklopna vozila!

Međutim, takva „oklopna vozila“ su „kul“ i smešna, smatraju Tviteraši širom planete.

Fotografije „tenkova u pokušaju“ prefarbanih sprejevima, ukrašenih nacrtanim zastavama, zvezdama, vatrom i pokojom porukom, prete da postanu hit na internetu.

(RTS)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kao crtani film: Evo kako izgledaju oklopna vozila kućne izrade u režiji Kurda!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.