Kao lavirint: Pogledajte novootvorenu PETLJU na pet nivoa u Kini! – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Novootvorena petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.

foto: YouTube

Oni se osećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija Frans pres.

Pročitajte još i ovo:

XIONGAN: Kina pravi MEGA-GRAD, čak TRI PUTA veći od Njujorka!

Nakon osam godina izgradnje, prošle nedelje je otvorena saobraćajna petlja Huangdjuevana na pet nivoa, a na najvišem “spratu” automobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

[adsenseyu5]

Na petlji se nalazi najmanje 15 “izlaza” koji omogućavaju da vozila pređu sa jednog nivoa na drugi, u osam smerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine, navodi francuska agencija.

Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Čongćinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki “izlaz” na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

[adsenseyu1]

Ova navigacijska “noćna mora” je zapalila internet, dodaje Frans pres, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: “Ako propustite izlaz, stići ćete u Čongćing jedan dan kasnije”.

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao da je “Huangdjuevan, legendarni most sa osam smerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Kao lavirint: Pogledajte novootvorenu PETLJU na pet nivoa u Kini! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.