KARTE ĆE BITI VEOMA SKUPE: Ova avio-kompanija želi da uvede najduži komercijalni putnički let

put

foto: pixabay.com

Međutim, australijski avio-prevoznik Qantas sada ima plan da uvede i direktnu putničku liniju koja bi bila prva s trajanjem dužim od 19 sati.

Ipak, pre nego što ukrcaju prve putnike na ovako dug let, u Qantasu su odlučili da ispitaju kako će tako dugo putovanje uticati na zdravlje i dobrobit njihovih putnika.

Iz tog razloga su osmislili test – na tri testna leta aviona Boing 787-9 Drimlajner od Njujorka i Londona do Sidneja oni će prevoziti svoje zaposlene.

Pritom će im naučnici sa univerziteta Monash u Melburnu meriti moždane talase, beležiti podatke o njihovoj budnosti, te im meriti nivo melatonina, hormona odgovornog za regulisanje ciklusa spavanja, pre, tokom i nakon leta.

Na tri ovakva testna leta, planirana za oktobar, novembar i decembar, biće smešteno po 40 putnika koji će poslužiti kao ispitanici u ovoj studiji.

BEZ SRAMA: Srbe tuku, a Kolinda o “velikosrpskoj agresiji”

Jednom kada (ili bolje rečeno ako) se pokaže da ovakav način putovanja nema značajan uticaj na zdravlje, Qantas planira u redovno poslovanje do 2022. ili 2023. godine da uvede nekoliko linija s neprekidnim letovima u trajanju preko 19 sati. Primarno će to biti linije koje će povezivati Njujork i London sa Sidnejom, Melburnom i Brizbejnom.

Direktni letovi na ovako dugim relacijama biće skuplji od onih s presedanjem u Dubaiju ili Singapuru, te će biti primarno namenjeni poslovnim ljudima koji su spremni da plate više kako ne bi izgubili dodatno vreme čekajući na sledeći let.

Naučnu studiju o uticaju 19-časovnog putovanja na ljude sufinansira i australijska vlada.

        

(Skandalozno.rs/izvor: investitor.me)

Budite prvi sa komentarom na članku "KARTE ĆE BITI VEOMA SKUPE: Ova avio-kompanija želi da uvede najduži komercijalni putnički let"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.