Katastrofalna greška na vežbi američke vojske: Oklopna vozila padala sa neba i razlupala se o zemlju! – VIDEO

Nezgoda

foto: YouTube printscreen

Prošle nedelje s neba nad Nemačkom padala su američka oklopna terenska vozila.

Tokom vazdušno-desantne vežbe američke vojske u vojnoj bazi u Hoenfelsu, gde je smeštena komanda Zajedničkog multinacionalnog središta američke vojske, dogodio se ozbiljan incident kada su transportni avioni C-130 Hercules počeli su da izbacuju vojne terence HMMWV (Hamvi) padobranima na zemlju.

[adsenseyu1]

Vozila su padala kao kamen s neba i slupala se o zemlju, dok su neka završila u vodi.

Sve se dogodilo zbog teškog tehničkog propusta. “173. Vazdušno-desantna brigada zaboravila je kako se radi vazdušni desant“, jedan je od komentara na internet stranici US Army WTF Moments, koja je objavila videosnimak na kojem se vide Humveeji kako padaju s neba i razbijaju se o zemlju. Vazdušni desant teške vojne opreme tehnički je vrlo zahtevan zadatak, jer vozila moraju sigurno da se spuste i budu odmah spremna za akciju.

[adsenseyu1]

Kako bi spustili Humveeje, vozila se stavljaju na metalne palete, ponekad i uz pomoć dizalice. Tri G-11B padobrana (svaki prečnika 30,5 metara, i ukupne težine 125 kilograma) pričvršćuju se na svako vozilo, dok se ispod stavljaju saćaste kutije od lakog drveta koje trebaju da amortizuiju udar pri sletanju. Tokom leta, pilot mora da uspori na otprilike 260 km/h.

Prvo se pušta manji, vučni padobran pričvršćen za paletu. Taj padobran doslovno izvuče paletu s vozilom iz teretnog aviona, a potom se otvaraju i veliki G-11B za bezbedno sletanje na Zemlju. U ovom poslednjem delu sletanja na zemlju došlo je do problema.

Američki vojnici koji su posmatrali “ateriranje” smejali su se dok su gledali kako se vozila kao jaja lupaju o tlo.

(RT)

1 komentar na "Katastrofalna greška na vežbi američke vojske: Oklopna vozila padala sa neba i razlupala se o zemlju! – VIDEO"

  1. Ако су се возила лупала као јаја биће то врло велика кајгана! Само да и Бредлав не остане без јаја!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.