Kim Džong-un prevario Ameriku: Satelitski snimci otkrili novu raketnu bazu u Severnoj Koreji – VIDEO

Planina Pektu

Kim Džong-un – foto: AFP/Rodong Sinmun

Novi satelitski snimak otkriva da je Severna Koreja proširila ključnu raketnu bazu u unutrašnjosti zemlje.

Ovi snimci koje poseduje CNN pokazuju da diplomatski razgovori sa Amerikom nisu učinili mnogo po pitanju sprečavanja masovne proizvodnje nuklearnog oružja.

Advertisement

Satelitski snimci dokazuju da je raketna baza Jeongju-dong i dalje aktivna te i da se konstantno nadograđuje. Sama baza je već odavno poznata američkim obaveštajcima, međutim, snimci otkrivaju izgradnju novog postrojenja udaljenog nekoliko kilometara, potvrdili su istraživači na Institutu Medlberi.

“Satelitski snimci pokazuju da je baza aktivna. Osim toga, Severna Koreja je protekle godine značajno proširila obližnje postrojenje. Čini se da se radi o još jednoj raketnoj bazi”, piše u izveštaju Instituta.

Advertisement

Dodaju da nije sigurno da li se radi o dve odvojene baze ili je jedna podređena drugoj.

“Gradnja se nastavila čak posle junskog sastanka Trampa i Kima u Singapuru. Bez obzira na to što Kim govori o svojoj navodnoj želji za denuklearizacijom, Severna Koreja nastavlja da proizvodi nuklearno oružje”, kažu iz Instituta.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/CNN)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Kim Džong-un prevario Ameriku: Satelitski snimci otkrili novu raketnu bazu u Severnoj Koreji – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.