KINESKI LIDER: Moskva i Peking treba zajednički da brane međunarodno pravo

predsednik

Foto: REUTERS / Kyodo

Rusija i Kina moraju zajednički da brane međunarodno pravo i principe međunarodnih odnosa, izjavio je kineski lider Si Đinping za vreme susreta sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

„Rusija i Kina moraju da nastave sa realizacijom konsenzusa koji smo postigli, pre svega sa realizacijom inicijative ’Jedan pojas, jedan put‘ sa zemljama Evroazijske unije, da podržavaju jedna drugu i koordiniraju svoje poteze u međunarodnim pitanjima, kao i da zajednički brane principe međunarodnih odnosa“, rekao je Si.

Kineski lider je takođe naglasio da Moskva i Peking moraju da nastave da jačaju saradnju i u okviru drugih međunarodnih organizacija, pre svega u BRIKS-u, ŠOS-u, ali i u G-20.

„Visok nivo naših odnosa je bogatstvo naših dveju zemalja“, izjavio je Si i izrazio nadu da će upravo to biti stimulans da se realizuju novi ciljevi.

Istovremeno, Lavrov je rekao da Rusija izuzetno ceni strateško partnerstvo sa Kinom, te da je spremna da ga dodatno produbljuje u svim oblastima.

Tramp pozvao lidera Severne Koreje Kim Džong Un da brzo uništi svoj nuklearni arsenal, inače…

On je ocenio da Moskva, kao i Peking, poštuje međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija, pa da je samim tim neophodno jačati koordinaciju u okviru multilateralnih mehanizama.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "KINESKI LIDER: Moskva i Peking treba zajednički da brane međunarodno pravo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.