Kinez dobio rođendanski poklon i preko noći postao milijarder

Novčanica

foto-ilustracija: pixabay.com

Hongkong — Erik Tse je preko noći postao milijarder nakon što su mu roditelji, osnivači kompanije Sino Biofarmaseutikal, poklonili deonice vredne 3,88 milijardi dolara.

Jedna od najbogatijih kineskih porodica odlučila se za vredan poklon nakon što je njihov sin diplomirao na prestižnoj Varton školi finansija u sklopu Univerziteta Pensilvanija. Osim toga, Erik je imenovan za izvršnog direktora i člana izvršnog odbora kompanije Sino Biofarmaseutikal Ltd.

Erik Tse rođen je u Sijetlu, osnovnu školu pohađao je u Pekingu, srednju školu u Hongkongu, a potom je diplomirao u Pensilvaniji. Osnovao je humanitarnu organizaciju Kina samit faundejšn koja podržava obrazovanje i kulturne inicijative, prenosi portal Klix.

Njegove objave na Instagramu pokazuju da se u klubu bogatih nalazio i mnogo pre nego što su mu dodeljene deonice kompanije njegovih roditelja. Zahvaljujući Instagramu, javnost ima uvid u njegovo druženje sa velikim brojem slavnih ličnosti. Posljednja Erikova objava je iz Pekinga, gdje je prisustvovao 70. godišnjici Narodne Republike Kine.

Blumberg piše kako su tokom prošle godine četiri kineska tajkuna prenela više od 17 milijardi dolara članovima svoje porodice. Glavna prednost je to što Hong Kong nema porez na poklone ili nasleđeno bogatstvo.

     

(Skandalozno.rs/Izvor: Klix.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kinez dobio rođendanski poklon i preko noći postao milijarder"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.