KIPAR se ograđuje: Nismo znali da će britanski avioni sa naše zemlje krenuti u NAPAD!

Napad

foto: AP

Kipar se danas distancirao od vazdušnih napada Britanije na sirijske ciljeve, saopštivši da nije unapred bio obavešten o akciji izvedenoj iz britanske vazduhoplovne baze na tom mediteranskom ostrvu, niti je bio umešan u napad.

Četiri mlazna aviona “tornado” britanskih vazduhoplovnih snaga iz baze Akrotiri na Kipru ispalila su protekle noći rakete u pravcu vojnog objekta u blizini Homsa, gde je utvrđeno da Sirija čuva hemikalije, saopštilo je prethodno britansko Ministarstvo odbrane.

“Kipar ni na koji način nije učestvovao u ovoj operaciji i u ovoj zemlji postoje uslove za potpunu bezbednost”, saopštio je portparol kiparske vlade Prodromos Prodromu, prenosi Rojters.

Prodromu je naveo da kiparske vlasti prate situaciju od samog početka.

Prema njegovim rečima, u napadu nije korišćen ni vazdušni prostor Kipra niti oblast informacije o letovima – što je ogroman deo vazdušnog prostora istočnog Mediterana.

“Nadamo se da će ubuduće biti moguće izbeći vojne operacije u Siriji i da će se izvori opasnosti u toj susednoj zemlji rešavati na miran način i putem dijaloga”, zaključio je Prodromu.

Britanija je zadržala dve svoje baze na Kipru, svojoj bivšoj koloniji, a na tom ostrvu se nalazi oko 3.100 britanskih vojnika, napominje Rojters.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "KIPAR se ograđuje: Nismo znali da će britanski avioni sa naše zemlje krenuti u NAPAD!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.