KOJI PROBLEM IMAJU HRVATI? Kolinda planira da razgovara sa Putinom o RUSKO-SRPSKOJ vojnoj saradnji!?

O presudi Šešelju...

foto: Rojters

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da će tokom predstojećeg susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati “o rusko-srpskoj vojnoj saradnji”.

– “Moramo razgovarati o prostoru jugoistočne Evrope, razgovaraćemo o rusko-srpskoj vojnoj saradnji – rekla je Kitarović u emisiji „“Točka“” zgrebačke N1 TV.

Inače, o predstojećoj poseti Moskvi i susretu sa predsednikom Vladimirom Putinom, hrvatska predsednica kaže da to nije došlo preko noći i da Hrvatska na to ima pravo.

[adsenseyu5]

Često je, kaže, bila optuživana i pogrešno interpretirana kada je reč o njenim stavovima prema Ruskoj Federaciji.

– “Hrvatska ima pravo da razvija odnose sa Rusijom. Ukoliko se ne dovode u pitanje česti susreti kancelarke Merkel s Putinom, ne vidim zašto bi se dovodili u pitanje susreti s hrvatskom predsednicom” – zapitala je.

Govoreći o mađarskoj blokadi hrvatskog članstva u OECD, Kitarovićeva je rekla da je to očekivala od Slovenaca, ali ne i od Mađara i dodala da će to pitanje „malo dulje raspraviti“ sa Viktorom Orbanom.

Upitana za nove pritiske i zaoštravanje odnosa sa BiH zbog Pelješkog mosta, hrvatska predednica je rekla da je „ušlo u modu da Hrvatska ima najviše problema sa susedima, ali čini mi se da sve susedne države umesto da osnažuju odnose pokušavaju to da spreče“.

ŠVAJCARSKA: Odvalio se vrh GLEČERA i krenuo ka naselju, ali se onda dogodilo čudo – VIDEO

Istakavši da ne želi da govori o obaveštajnim podacima kojima raspolaže, ali da ono što se vidi je da se kroz EU razvila mreža ISIL-a i zbog toga što se zanemarila integracija u društvo u nekim se gradovima razvijaju paralelni sistemi i paralelna vlast.

O presudi bosanskohercegovačkim Hrvatima, koja bi trebalo da bude izrečena ove jeseni, Kitarović kaže da ne želi da prejudicira.

Ipak, smatra da ako Hag potvrdi postojanje udruženog ratnog poduhvata u tom postupku, u tom slučaju će haški tribunal, prema njenim rečima, izgubiti svaki kredibilitet

(Skandalozno.rs/Tanjug/Izvor:Pravda)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KOJI PROBLEM IMAJU HRVATI? Kolinda planira da razgovara sa Putinom o RUSKO-SRPSKOJ vojnoj saradnji!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.