KOMITET NATO-a REKAO SVOJE: Lokacije sa osiromašenim uranijumom „nisu značajne“ po pitanju rizika za zdravlje ljudi!

Posledice bombardovanja

foto: Tanjug

Komitet NATO-a je na osnovu nezavisnih dokaza došao do zaključka da upotreba osiromašenog uranijuma tokom sukoba na Kosovu nije bila uzrok trajnih zdravstvenih rizika, navodi NATO štab u odgovoru regionalnoj tv N1.

„Osiromašeni uranijum je veoma gust metal, zbog čega ga neke zemlje koriste za izradu oklopa ili municije. NATO se veoma ozbiljno bavi pitanjima zdravlja i životnog okruženja. Zbog toga je NATO formirao komitet za osiromašeni uranijum 2001. godine. Komitet je forum za razmenu informacija o mogućim rizicima po zdravlje ljudi povezanih sa osiromašenim uranijumom“, navodi NATO u odgovoru.

ZABRANJENO U EVROPI, NA BALKANU DOZVOLJENO?! ERDOGAN: Održaću predizborni miting u Sarajevu!

NATO je, takođe, naveo i da je program UN za životnu sredinu u svom izveštaju iz 2001. godine zaključio da lokacije sa osiromašenim uranijumom „nisu značajne“ po pitanju rizika za zdravlje ljudi, a kako tvrde iz Alijanse, „to su naučne činjenice“.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "KOMITET NATO-a REKAO SVOJE: Lokacije sa osiromašenim uranijumom „nisu značajne“ po pitanju rizika za zdravlje ljudi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.