KRALJICA Elizabeta ima pripremljen tajni govor ako počne TREĆI SVETSKI RAT

Nema pasoš

foto: Reuters

Nisu prošla ni dve sedmice od severnokorejskog testiranja hidrogenske bombe i Kim Džong Un je ponovno ispalio balističku raketu iznad Japana.

U avgustu, druga raketa preletela je Japan pre nego što je završila u moru, a stručnjaci tvrde da je nova raketa letela na većoj visini i dalje nego prethodna — putujući 3.700 km i postižući visinu od 770 km/h.

[adsenseyu5]

Južna Koreja je odmah odgovorila ispaljivanjem raketa u more, dok je japanski premijer Šinzo Abe izjavio da neće tolerisati takve provokacije.

Američki državni sekretar, Reks Tilerson, snažno je osudio lansiranje rakete.

To je 15. put ove godine da je Severna Koreja testirala oružje za masovno uništenje, a u ovim napetim vremenima teško je ne misliti na moguće posledice.

Ako se dogodi ono čega se većina ljudi pribojava i treći svetski rat počne, postoji planirani govor koji će kraljica Elizabeta čitati građanima Velike Britanije. Govor je prvobitno napisan 1983. za vreme Hladnog rata, 2013. je otkriven u Nacionalnim arhivima, a prenosi ga Bi-Bi-Si.

Određeni aspekti govora su zastareli, ali stručnjaci iz protokola navode da bi definitivno poslužio kao osnova obraćanja kraljice javnosti u takvom haotičnom trenutku.

U svakom slučaju, iako je reč o simulaciji, u pitanju je “otrežnjujući” tekst.

Pisan je za potencijalno emitovanje za petak popodne 4. marta 1983, a kraljica ga započinje s prisećanjem na tugu koju je osetila kad je počeo Drugi svetski rat.

[adsenseyu1]

Kraljičin govor pročitajte u nastavku.

Sada se ovo ludilo rata još jednom širi svetom i naša hrabra zemlja mora još jednom da se pripremi za preživljavanje, uprkos svim poteškoćama ispred nas. Nikad nisam zaboravila tugu i ponos koji sam osećala kad smo moja sestra i ja slušale našeg oca i njegove inspirativne reči onog kobnog dana 1939.

Nijednog trenutka nisam mogla da zamislim da će i meni jednog dana zapasti ta strašna dužnost. Međutim, koje god strahote da se nađu ispred svih nas, sve vrline koje su nam pomogle da održimo svoju slobodu već dva puta u ovom veku, još jednom će biti naša snaga. Moj suprug i ja delimo s vama strahove za vaše ćerke i sinove, muževe i braću koji će nas napustiti da bi služili našoj zemlji.

Upravo snažna porodična veza mora da bude najveća odbrana od nepoznatog. Ako mi ostanemo ujedinjeni i odlučni, dajući sklonište onima koji su sami i nezaštićeni, volja naše zemlje da preživi neće moći da bude slomljena. 

I dok se zajedno borimo protiv novog zla, pomolimo se za našu zemlju i ljude dobre volje, gde god se oni nalazili. Neka vas Bog sve blagoslovi.

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KRALJICA Elizabeta ima pripremljen tajni govor ako počne TREĆI SVETSKI RAT"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.