Kupio je celo selo u Nemačkoj za 140.000 evra, a kada je video šta je stvarno platio – zažalio je! – VIDEO

Advertisement

Kupovina

Alvin – foto: Printscreen/ Youtube

Muškarac koji je kupio celo selo u Nemačkoj za 140.000 evra želi da se povuče iz dogovora tvrdnjom da nije bio zakonski sposoban.

Selo Alvin koje se nalazi u istočnonemačkoj državi Brandenburg prošle godine je stavljeno na aukciju.

Advertisement

Šokiran sopstvenom kupovinom

U decembru je anonimni aukcionar kupio ovaj maleni, dotrajali zaselak koji se sastoji od 12 kuća i nekoliko šupa i garaža za 140.000 evra. No lokalni mediji sada javljaju kako kupac želi da se povuče iz dogovora, tvrdeći kako “nije bio zakonski sposoban” kada je telefonom poslao ponudu koja je pobedila na aukciji.

Andreas Klaus, gradonačelnik grada kom pripada i zaselak Alvin, izjavio je kako je “već neko vreme znao da bi tako nešto moglo da se dogodi”. Rekao je kako je iznenadna promena mišljenja kupca nešto što može da razume.

Advertisement

Lokalni mediji tvrde kako je kupac bio malo iznenađen kada je video u kako lošem stanju se nalazi selo, a koje se još i dodatno pogoršalo nakon nedavne oluje.

Dok se pravni spor između aukcijske kuće i kupca ne reši, Alvin ostaje u rukama trenutnog vlasnika, koji je kupio selo 2001. sa svojim sada pokojnim bratom za simboličnu cenu od jedne ondašnje nemačke marke.

U oronulim kućama trenutno živi 15 ljudi, većinom penzioneri. 

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Miror)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Kupio je celo selo u Nemačkoj za 140.000 evra, a kada je video šta je stvarno platio – zažalio je! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.