KUPITE S-400 OD RUSIJE – ZAŠTITITE SE: Putin o napadu na saudijske naftne objekte

Rusija

Foto: printscreen/youtube

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, komentarišući navode o napadu dronova na saudijske naftne objekte, predložio Rijadu da od Rusije kupi protivvazdušne raketne sisteme S-400 ili S-300.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše ove napade, Putin je citirao Kuran.

„U svetom Kuranu se govori o neprihvatljivosti bilo kakvog vida nasilja, osim zaštite sopstvenog roda. Da biste zaštitili svoj rod i svoju zemlju, mi smo spremni da pružimo odgovarajuću pomoć Saudijskoj Arabiji“, rekao je Putin.

Putin je rekao da je rukovodstvu Saudijske Arabije dovoljno da „usvoji mudru državnu odluku“ i da kupi S-300, kao što je to slučaj sa Iranom, ili S-400, kao što je to učinila Turska.

Njegov iranski kolega Hasan Rohani je upitao da li je bolje da kupe S-300 ili S-400, a Putin je odgovorio: „Neka sami izaberu“.

Ajatolah Ali Hamnei: Sa Vašingtonom nema razgovora

Ruski predsednik se u nastavku odgovora na pitanje novinara još jednom osvrnuo na Kuran: „Nalazeći se ovde u Turskoj, u zemlji u kojoj pretežno žive muslimani, ne mogu da ne izgovorim još jednu misao. Setite se milosti Alaha. Vi ste nekada bili neprijatelji, Alah je pomirio vaša srca i načinio braću od vas“.

„Mislim da je potrebno da vam to bude polazište“, zaključio je predsednik Rusije

      

(Skandalozno.rs/izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "KUPITE S-400 OD RUSIJE – ZAŠTITITE SE: Putin o napadu na saudijske naftne objekte"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.