Lansirali su kameru u svemir i našli je tek posle 2 godine: EVO ŠTA JE SNIMILA! – VIDEO

Ilustracija

Nekoliko prijatelja su 2013. godine rešili da pošalju u svemir GoPro kameru vezanu za balon na vruć vazduh. Mislili su da će on u atmosferi pući i vratiti se nazad, ali to se nije desilo.

Oni su balon lansirali iz Velikog kanjona, a on je leteo ka gore oko 87 minuta. Onda je pukao i počeo da se vraća nazad. Momci koju su ga lansirali su očekivali da će se vratiti i da će videti šta je balon uspeo da snimi sa ivice svemira. Međutim, oni uopšte nisu mogli da pronađu kameru.

Tek dve godine kasnije, jedna žena ga je slučajno našla, a snimak je ostao netaknut i zaista je impresivan.

– Planirali smo da ga lansiramo u tačno vreme i na mestu gde bi mobilni, koji smo vezali za kameru, imao signal. Problem je što mapa pokrivenosti signala kompanije “AT&T” uopšte nije dobro urađena, pa nismo mogli da nađemo telefon kada je pao na Zemlju, jer nije imao signal.

[adsenseyu1]

Na kraju se ispostavilo da je sleteo 80 kilometara od tačke gde smo ga lansirali, gde uopšte nema puteva – priča jedan od momaka.

Dve godine kasnije, ironičnom igrom sudbine, našla ga je žena koja radi u kompaniji “AT&T” dok je pešačila kroz taj deo pustinje. Potom ga je odnela u prodavnicu i preko SIM kartice su našli vlasnika. Sada svi mogu uživati u prelepom snimku koji su ovi momci želeli da podele sa svetom.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Lansirali su kameru u svemir i našli je tek posle 2 godine: EVO ŠTA JE SNIMILA! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.