LAŽNE VESTI? Evo kako CNN režira proteste (VIDEO)

CNN

Foto: Twitter

Ekipa američke televizije uhvaćena na delu dok u najmanju ruku pažljivo namešta scenu na koju je naišla, a u najgorem slučaju angažuje lažne demonstrante

EKIPA CNN-a predvođena novinarkom Rebekom Anderson snimila je u Londonu prilog o muslimanskim protestima protiv terorističkog napada u ovom gradu tako što je pažljivo rasporedila nekolicinu građana sa transparentima pre početka snimanja.

 [adsenseyu5]

Pripreme američke televizije snimao je iz prikrajka jedan korisnik Twitter-a i na svom nalogu objavio kako “CNN proizvodi lažne vesti”.

Na dvominutnom “klipu” se vidi kako nekoliko demonstranata uredno staje u vrstu, na sred ulice u kojoj je zaustavljen položaj, i pokazuje svoje transparente kamerama. Cela scena izgleda kao da je u toku snimanje filma, počev od velike televizijske ekipe, pa sve do kontrolisanih uslova pod kojima se odvija.

Na samom početku je vidljivo kako učesnici protesta, dolaze sa strane i čekaju da budu raspoređeni, dok su dva bela policajca zamenjena čuvarima reda iz manjinskih zajednica.

Čudna RUPA na MARSU: Neobičan prizor na južnoj hemisferi Crvene planete

Na osnovu snimka nije jasno da li je protest potpuno fabrikovan dovođenjem statista ili su pravi demonstranti jednostavno premešteni na bolju poziciju.

Treba podsetiti na sličnu situaciju iz izbegličkog kampa Trnopolje, kog je tokom rata u Bosni 1992. snimala britanska televizija ITN

(Skandalozno.rs, Izvor: Novosti.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "LAŽNE VESTI? Evo kako CNN režira proteste (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.