“LETEĆA JELISEJSKA PALATA” Avion predsednika Francuske ima jednu specijalnu sobu! U evro poznato koliko košta 1 sat leta

Francuska

Emanuel Makron – foto: Tanjug/AP

“Leteća Jelisejska palata” kako mnogi nazivaju ovaj avion, može da primi 60 osoba i poseduje sve što je francuskom predsedniku neophodno za neometano obavljanje posla

Dolazak jednog od najčuvanijih svetskih zvaničnika u Srbiju, francuskog predsednika Emanuela Makrona, po mnogo čemu izaziva pažnju svetske i domaće javnosti – od važnih sporazuma koji će biti potpisani, preko neverovatnih bezbednosnih mera do predsedničkog aviona sa skrivenom odajom kojim će francuski lider doći u Beograd.

Čuveni Erbas A330-200, koji je deo predsedničke flote Emanuela Makrona, koristio je i njegov prethodnik Fransoa Oland. Nikolas Sarkozi je ranije koristio Erbas A319, pre nego što je jedan od njegovih motora propao pre poletanja, posle čega je sadašnji postao standardan u prevozu predsednika i članova francuske vlade.

“Leteća Jelisejska palata” kako mnogi nazivaju ovaj avion, može da primi 60 osoba i poseduje sve što je francuskom predsedniku neophodno za neometano obavljanje posla, jer dosta vremena provodi u putovanjima, ali i za odmor.

Spavaća soba, garderoba, kupatilo i kuhinja, kancelarija i posebna soba za sastanke sa zvučnom izolacijom omogućavaju Makronu da komunicira sa bilo kim u svetu, u bilo kom trenutku, sa istom zaštitom i bezbednošću kao i u Jelisejskoj palati

Spavaća soba, garderoba, kupatilo i kuhinja, kancelarija i posebna soba za sastanke sa zvučnom izolacijom omogućavaju Makronu da komunicira sa bilo kim u svetu sa istom zaštitom kao i u Jelisejskoj palati-Printscreen/Youtube/6Medias

U avionu postoji i jedna prostorija namenjena novinarima, koji prate francusku delegaciju prilikom poseta. Sat vremena vožnje ovim avionom iznosi 4.050 evra.

POSEBNA SLUŽBA ODGOVORNA ZA PREVOZ ZVANIČNIKA

Odeljenje za transport, obuku i kalibraciju eksadrila 00.065 (ETEC 65) je jedinica francuskog vazduhoplovstva, pod komandom ministra odbrane, zaduženog za transport predsednika, premijera i drugih zvaničnika francuske vlade.

Osnovana je u julu 1945. godine (GAEL “Air Training and Liaison Group”).

Kolinda Grabar Kitarović šokirala odgovorom o tretmanu migranata na granicama Hrvatske

PREDSEDNIČKA FLOTA SADRŽI NEKOLIKO LETILICA

Predsednička flota koja je na raspolaganju Emanuelu Makronu za prevoz broji nekoliko letilica. Na raspolaganju predsedniku i članovima francuske vlade, uz Erbas A330-200, nalaze se avioni Falkon i to modeli 7X, 900 i 50 (po dva komada), a pored njih, jedinica ima tri Super Puma helikoptera konfigurisana od strane VIP-a.

Francuski zvaničnici takođe koriste avione 3/60 Esterel transportne eskadrile, koja upravlja sa tri Airbusa A310-304 i dva Airbusa A340-200s.

               

(Skandalozno.rs/Izvor: J.N, Telegraf.rs)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "“LETEĆA JELISEJSKA PALATA” Avion predsednika Francuske ima jednu specijalnu sobu! U evro poznato koliko košta 1 sat leta"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.