London: Počinjena najveća pljačka u istoriji britanske prestonice! – VIDEO

Najveća pljačka

Britanski list “Dejli miror” objavio je danas fotografije sa video snimka jedne od najvećih pljački dragocenosti u centru Londona, koja se odigrala tokom Uskršnjeg vikenda.

Na snimku skinutom sa sigurnosne kamere prikazano je nekoliko muškaraca čija su lica prekrivena maskama kako ulaze i izlaze iz jedne zgrade u juvelirskoj četvrti Haton Garden, u kojoj su smešteni sefovi gde većina lokalnih juvelira drži nakit, preneo je AP.

Članovi bande, u fluorescentnim prslucima i kacigama, mirno su nosili vreće i gurali kante sa smećem u visoko obezbeđenu zgradu u centru Londona.

Nakon dve noći posla, otišli su sa sadržajem 72 sefa, a metodičnost njihove pljačke fascinirala je Britaniju, a policiju stavila u stanje pripravnosti.

Londonska policija je saopštila da su detektivi došli do video snimka, pre nego što ga je britanski list objavio i da ga nisu da li novinarima.

[adsenseyu1]

Policija je priznala da je alarm u zgradi aktiviran malo posle ponoći 3. aprila, na početku prazničnog vikanda, ali da niko nije poslat da proveri.

Krađa je otkrivena tek u utorak. Bivši šef odeljenja za krađe u Skotland jardu Džon O”Konor rekao je za BBC da su lopovi delovali kao profesionalci i dobro pripremljeni, a da je policija pokazala “krajnju nekompetentnost” ne odgovorivši na alarm.

Policija je saopštila da su lopovi sišli u otvor za lift i probušili dva metra debele betonske zidove kako bi ušli u trezor. Policija nije saopštila vrednost ukradene imovine.

https://www.youtube.com/watch?v=7k7yPSEfSoQ

(Tanjug)

[adsenseyu1]

1 komentar na "London: Počinjena najveća pljačka u istoriji britanske prestonice! – VIDEO"

  1. Svaka čast majstori.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.