LUKAŠENKO: Moskva će Belorusiji dati svako oružje

Saradnja

Putin i Lukašenko – foto: Tanjug/AP

„Moskva će Belorusiji dati svako oružje“, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u replici poljskom kolegi Andžeju Dudi.

Rusija je izrazila spremnost da Belorusiji isporuči bilo koje oružje u slučaju da joj je to potrebno, rekao je Lukašenko.

Za to vreme, poljski predsednik Andžej Duda je za vreme konferencije za štampu izjavio da je njegova zemlja spremna da razmesti američku vojnu bazu na svojoj teritoriji. On je američkom predsedniku Donaldu Trampu rekao da će se ta baza zvati „Fort Tramp“ u njegovu čast.

Duda je zaobišao činjenicu da će takvim potezom njegova zemlja postati legitimna meta ruskih raketa u slučaju oružane konfrontacije između Rusije i NATO pakta.

Ovakav nastup poljskog predsednika nije naišao samo na kritike ruskih zvaničnika, već i predsednika susedne Belorusije Aleksandra Lukašenka, koji je rekao da NATO može da zaigra polonezu uz zvuke Iskandera.

On je ocenio da je njegova zemlja teritorijalno najbliža NATO bazama, i u slučaju da opasnost postane više nego realna, zajednička rusko-beloruska vojska će biti spremna da da adekvatan odgovor na dejstva NATO pakta.

NEVIĐENI POTOP: Saudijska pustinja se pretvorila u more, 30 mrtvih u stravičnoj oluji – VIDEO

„Nama ne trebaju nikakve baze. Avioni neće ohladiti natovske glave, ali rakete zato hoće“, kazao je Lukašenko.

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "LUKAŠENKO: Moskva će Belorusiji dati svako oružje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.