Luksuzni KRUZER, sa 2.000 putnika, postao “BROD DUHOVA”: Zaključajte se, napašće nas! – VIDEO

Nezgoda

foto-ilustracija: pixabay.com

Luksuzni kruzer “Morska princeza” (Sea Princess) bio je na 104. danu krstarenja, kad se put za gotovo 2.000 putnika pretvorio u noćnu moru.

Putnici, koji su platili više od 50.000 dolara da bi uživali u luksuznom krstarenju od Sidneja do Dubaija, otkrili su kako je brod postao “brod duhova” dok je prolazio kroz opasne vode poznate po somalijskim piratskim aktivnostima.

Zbog opasnosti od napada somalijskih pirata morali su, kad su se približili opasnim vodama, da ugase sva svetla, muziku i zatvore barove.

[adsenseyu5]

Na svim prozorima bile su navučene zavese, a obećane glamurozne zabave na palubi su izostale.

Ta situacija na brodu je trajala punih 10 dana, a kapetan Genaro Arma izvinio se zbog proglašenja uzbune rekavši da je pretnja realna i da brod mora da se pripremi za eventualni napad pirata.

Svih 1.900 putnika moralo je da prođe obuku odbrane od pirata. Savetovano im je da, u slučaju pretnje, zaključaju vrata od balkona, napuste kabinu, zaključaju vrata kabine i sklone se u hodnike kako bi između njih i pirata bile dve prepreke.

[adsenseyu5]

Iako ovakvu situaciju nisu očekivali, svedoci događaja tvrde da se mali broj putnika žalilo na proglašenu opasnost.

U poslednjih 12 godina zabeleženo je šest napada na luksuzne kruzere.

(Skandalozno.rs, Izvor: Daily mail)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Luksuzni KRUZER, sa 2.000 putnika, postao “BROD DUHOVA”: Zaključajte se, napašće nas! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.