MAHMUD ABAS: „Vrata palestinskog naroda zaključana za Ameriku“

Izrael

Jerusalim – foto: pixabay.com

Palestinski predsednik Mahmud Abas najavio je da namerava da preispita sporazume potpisane s Izraelom i da čak razmatra da ih okonča.

On je ponovio da odbija kontakte sa SAD zbog priznanja Jerusalima kao samo izraelskog, preneo je izraelski TV Kanal 10.

Abas je rekao sinoć novinarima u Kairu da su „vrata palestinskog naroda zaključana za Ameriku“ i da „dok ne povuče odluke protiv palestinskog naroda nijedan Palestinac se neće sastati s rukovodstvom SAD bez obzira koja mu je uloga“.

„Neću završiti život kao izdajnik. Reći ću ‘ne’ (mirovnom sporazumu SAD) i sa mnom će palestinski narod takođe reći ‘ne’”, rekao je Abas, misleći na dugo očekivani plan američkog predsednika Donalda Trampa.

On je naveo da su svi sporazum s Izraelom ugroženi, uključujući mirovni sporazum iz 1993. godine potpisan u Beloj kući, kao i bezbednosna saradnja jer je mirovni proces na samrti.

„Postoje tri stvari koje ne možemo prihvatiti: situacija sa SAD, situacija s Izraelom i situacija s Hamasom“, rekao je Abas vođa Fataha.

Turski mediji: Poslednji pokušaj Amerikanaca da se stopira isporuka S-400

Osamdesettrogodišnji palestinski lider je ocenio da je budućnost opasna, a da on više nema snaga da se bori.

Abas je otputovao u Kairo da s egipatskim predsednikom Abdel Fatahom el Sisijem diskutije o naporima na pomirenju islamskog ekstremističkog Hamasa i umerenijeg Fataha.

Zvaničnici Fataha su optužili Hamas da su sprečili članove Fataha da upale baklju u Gaza Sitiju u ponedeljak povodom 54 godina od osnivanja partije.

Hamas i Fatah vode borbu za vlast otkako su hamasovci silom preuzeli vlast u pojasu Gaze pobedivši snage lojalne Fatahu, koji sada dominira samo na drugoj palestinskoj teritoriji Zapadnoj obali.

(Skandalozno.rs/Izvor: intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "MAHMUD ABAS: „Vrata palestinskog naroda zaključana za Ameriku“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.