Makedonska policija napustila granicu, Srbija pojačala snage na graničnim prelazima?!

Sukob

Makedonska granična policija povukla se sa granice između Srbije i Makedonije, nakon sukoba u Kumanovu, nezvanično saznaje “Blic”.

Zbog povećanog rizika od terorizma, na srpskoj granici se nalaze pojačane snage srpske vojske i policije.

Makedonski policajci su se povukli nakon nemira u Kumanovu. Srpski MUP je brzo reagovao, i na granične prelaze poslao policijske i vojne snage.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji.

Kako javljaju mediji, u jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu poginula su tri policajca, a više njih je povređeno.

Sukob

foto: Rojters

Makedonski MUP je, kako javljaju mediji, potvrdio pucnjavu i žestok obračun u gradu koji traje od ranog jutra.

Procenjuje se, kaže Damjanovski, da grupa naoružanih broji između 50 i 70 osoba, te da su oni smešteni u privatnim kućama koje su opkolili pripadnici makedonske policije, a u toku je i potera za onima koji su odbegli i nalaze se u naselju Diva.

Građanima Kumanova je, prethodno, zabranjeno da napuštaju domove, ali mnogi od njih su preplašeni i počeli su da napuštaju grad.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Makedonska policija napustila granicu, Srbija pojačala snage na graničnim prelazima?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.