Marija ZAHAROVA: Ne putujte u Crnu Goru, tamo vlada sve veća antiruska histerija!

Poruka

foto: Rojters

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije savetuje državljanima te zemlje da “dobro razmisle” pre nego što otputuju u Crnu Goru, izjavila je portparolka tog ministarstva Marija Zaharova navodeći kao razlog da u toj zemlji “vlada sve veća antiruska histerija“.

Ona je ocenila da su tvrdnje Podgorice da je Moskva navodno učestvovala u pokušaju organizacije državnog prevrata u Crnoj Gori “klasičan primer dezinformacije sa namerom da se ocrni Rusija”, prenosi Sputnjik.

[adsenseyu5]

– Rusija je u više navrata govorila da ni na koji način nije povezana sa bilo kakvim pokušajima organizacije nelegalnih radnji u Crnoj Gori.

Smatramo da su tvrdnje Podgorice čista izmišljotina kako bi se ocrnila Rusija, da se našteluje javno mnjenje građana Crne Gore da bi zauzeli stavove protiv bratskog ruskog naroda, ali i da se prikriju antidemokratske metode ulaska Crne Gore u sastav NATO –  navela je ona u saopštenju.

Zaharova je ranije danas rekla da tvrdnje ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića o navodnom mešanju Rusije u unutrašnje stvari te zemlje imaju za cilj pravdanje pred sopstvenim građanima zbog ulaska u NATO.

Pročitajte još i ovo:

Marija Zaharova: „On tek počinje. Dajte mu šansu“

Kako je navela u izjavi za Nacionalni informativni servis, medijsko praćenje članstva Crne Gore u NATO zasnovano na “špijunomaniji” i potrebi zaštite od virtuelnog neprijatelja.

Sve to zbog jednog jednostavnog razloga, rekla je ona i dodala da građani Crne Gore nisu nimalo bili oduševljeni idejom članstva u NATO, preneo je TAS S.

[adsenseyu1]

– Zato referendum nije raspisan. Zvanični establišment odbijao je da pokaže prave podatke o stvarnoj želji Crnogoraca. Zbog toga je odlučeno da se ta volja suzbije izmišljajući priče o ”ruci Kremlja” – istakla je Zaharova.

Prethodno je Darmanović izjavio da je Moskva pokušavala da spreči ulazak Crne Gore u NATO.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Marija ZAHAROVA: Ne putujte u Crnu Goru, tamo vlada sve veća antiruska histerija!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.