MARIJA ZAHAROVA: Tri velike laži Britanije o trovanju Skripaljevih

Rusija

Foto: youtube

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova navela je tri činjenice koje dokazuju da je Vlada Velike Britanije lagala kada je reč o incidentu sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

„Magla se razilazi i mnogobrojne laži britanske Vlade prevođene premijerkom Terezom Mej izlaze na videlo“, napisala je ona na svom nalogu na Fejsbuku

Prva stvar je — gde je uopšte ta hemijska supstanca, kojom su Skripaljevi navodno otrovani, napravljena, budući da su sami britanski stručnjaci koji su analizirali sakupljenu informaciju sa lica mesta demantovali tvrdnje vlasti, navela je ona.

Druga laž odnosi se na navodne motive Rusije da uopšte otruje Skripaljeve, odnosno da je Moskva to učinila zbog istorijsko lošeg ponašanja Rusije, što su ruske vlasti kategorički odbacile. Štaviše, dodala je ona, Moskva je navela više primera kako je Britanija prekršila norme međunarodnog prava i etike kako bi ostvarila sopstvene nacionalne interese.

„Treća laž je ta da se supstanca ’novičok’ navodno proizvodila isključivo u Rusiji, iako je češki predsednik Miloš Zeman lično izjavio da je i njegova zemlja tu supstancu pravila“, istakla je Zaharova.

Momir Bulatović: Na očaj evrofanatika, proširenje EU je nemoguće

Mediji podsećaju da je Zeman precizirao da je Češka proizvodila i skladištila ’novičok’ (A-234) doduše u malim količinama. „Zanamo i gde i kada, nećemo biti licemerni i ne treba lagati po tom pitanju“, naveo je on.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "MARIJA ZAHAROVA: Tri velike laži Britanije o trovanju Skripaljevih"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.