MARIJA ZAHAROVA: Upad specijalaca na sever Kosova predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba

Rusija

Foto: youtube

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da je upad kosovskih komandosa u srpske enklave na severu Kosova i Metohije “provokacija u cilju zastrašivanja Srba” i da je njihovo raspoređivanje moglo da dovede do novog krvoprolića i da destabilizuje Balkan.

“Grubi upad komandosa kosovskih policijskih snaga u srpske oblasti na severu te teritorije 29. septembra, koji je protivan postojećim sporazumima između Beograda i Prištine, predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i vršenja pritiska na Srbiju”, navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Zaharova je istakla da je “takvo neodgovorno ponašanje kosovskih vlasti moglo da izazove novo krvoproliće na Kosovu i da destabilizuje balkanski region u celini”.

“Dalji pokušaji Prištine da uspostavi kontrolu nad oblastima naseljenim Srbima u tom regionu kroz upotrebu sile raspiruju međuetničke tenzije, čine besmislenim višegodišnje napore međunarodne zajednice u cilju mirnog postkonfliktnog rešenja”, zaključila je portparolka ruskog Ministarstva.

MIROSLAV LAZANSKI: Evo kako Peking “razgovara” sa Vašingtonom

Saopštenje Zaharove objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "MARIJA ZAHAROVA: Upad specijalaca na sever Kosova predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.