MEDIJI U BRITANIJI: Moskva pokazala Zapadu da Rusija sama može da proizvodi limuzine

Putin

Foto: Press-služba Prezidenta RF

Limuzina ruske proizvodnje na ceremoniji inauguracije Vladimira Putina pokazala je Zapadu nezavisnost Rusije u tom polju, piše „Dejli ekspres“.

Vladimir Putin iskoristio je inauguraciju kako bi izazvao dalje pogoršanje napetosti sa Zapadom, prenosi „Dejli ekspres“. Ruski lider prvi put je izašao na ulice Moskve ne u tradicionalnom „mercedesu“, već u novoj limuzini domaće proizvodnje „Kortež“.

List ističe da je ova odluka bila „patriotska poruka“ koja je trebalo da demonstrira samodovoljnost Rusije. Dolazak predsednika u domaćem automobilu govori o pomaku u odnosima Rusije i Zapada, s obzirom na to da Moskva teži smanjenju zavisnosti od uvezene robe i tehnologija, objašnjava britanski list.

Gosti koji su prisustvovali inauguraciji u Kremlju ispratili su 200 metara dugu vožnju automobila aplauzom. „Bolji je od Trampovog“, rekao je jedan od prisutnih.

Pritom, prema rečima ruskog ministra industrije i trgovine Denisa Manturova, Vladimir Putin nije planirao da na ceremoniju dođe u ovom automobilu, ali je u poslednjem trenutku promenio svoju odluku.

Manturov je dodao da će automobili početi da se prodaju pod brendom „Aurus“ već početkom 2019. godine. Razvoj projekta „Kortež“, kojim se bavi naučno-istraživački automobilski i automotorni institut NAMI, sprovodi se od 2012. godine, podseća britanski list.

UDARNA VEST: Tramp saopštio da Amerika izlazi iz nuklearnog sporazuma sa Iranom!

U svom inauguracionom obraćanju predsednik je naglasio da su tehnološka istraživanja i inovacije neophodni kako bi budućnost Rusije išla u korak sa globalnim promenama, piše „Dejli ekspres“.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "MEDIJI U BRITANIJI: Moskva pokazala Zapadu da Rusija sama može da proizvodi limuzine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.