Mihailo Ivanović je fudbalski trener u SEVERNOJ KOREJI: Ova zemlja je SJAJNA!

Pretnja

foto: Tanjug/AP

Posao fudbalskog trenera je takav da vas može odvesti tamo gde ni u najluđim snovima niste sanjali da možete da budete.

[adsenseyu6]

Čas te u Srbiji, a onda, pravo niotkuda – put vas odvede u Severnu Koreju!

Daleka, za nas uglavnom nepoznata zemlja za koju su nam prve (i jedine) asocijacije autokratski režim vrhovnog vođe Kim Džong Una, odsečenost od sveta i zveckanje nuklearnim oružjem, je nova stanica u karijeri iskusnog srpskog fudbalskog trenera Mihaila Mikija Ivanovića.

Bivši trener OFK Beograda, Smedereva, Voždovca i brojnih drugih klubova u 64. godini obreo se u ovoj državi gde je preuzeo tamošnji najtrofejniji i najpopularniji kolektiv – 25. april.

Živim zaista lepe dane u Pjong Jangu.

Sjajan grad, reka De Dong, kanali, ostrvca, bezbroj bajkovitih građevina iz vremena prošlog i vremena sadašnjeg, divna zemlja… – krajnje oduševljen je onim što je zatekao tamo Ivanović, koji je svoje utiske preneo listu Sport.

– Ljudi su neverovatno predusretljivi, pažljivi, sve mi je na usluzi: vozač, prevodilac, čak i kuvar 24 sata dnevno. Gde to ima? Ma, nema nigde. U prodavnicama ima svega i svačega, nabasao sam i na kasete srpskih filmova i najpoznatijih serija, među njima su i “Otpisani”.

[adsenseyu1]

Nastavio je Ivanović da razbija predrasude o Severnoj Koreji…

– Iz dana u dan se sve više oduševljavam. Što se mesta za izlaske tiče, ima svega. Kafići, restorani, takvih nema u Beogradu. Mnogi rade non-stop. U njima je radostan, raspoložen svet. Takvi su ovde ljudi, uvek spremni da pomognu. Ne mogu, recimo, da zaboravim, prve dane boravka ovde, kada sam pokvario stomak, a doktor je na svaki sat vremena dolazio da me obiđe, da pita kako sam, da li se, slučajno, bol pojačao. A iskrivljena slika o Severnoj Koreji se i dalje plasira?! Tužno i ružno.

Ivanović je za Sport objasnio da u Koreji ne postoji klasično prvenstvo, već se na svaka dva ili tri meseca organizuju turniri.

Prvi sledeći počinje 27. jula na dan pobede u korejskom ratu.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Mihailo Ivanović je fudbalski trener u SEVERNOJ KOREJI: Ova zemlja je SJAJNA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.