Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu: NATO dovlači snage na našu zapadnu granicu, RUSIJA mora da preduzme mere!

Intervju

foto: Fonet/AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu kaže da Rusija mora da preduzme odbrambene mere kao odgovor na jačanje NATO snaga na granicama Rusije i Belorusije.

“Sjedinjene Američke Države i ostali članovi NATO-a aktivno jačaju svoje potencijale na zapadnim granicama Rusije i Belorusije, otvarajući nove baze i razvijajući vojnu infrastrukturu.

[adsenseyu5]

Postoje stalni pokušaji da nametnu svoju volju koristeći ekonomski i politički diktat, kao i vojnu silu”, rekao je Šojgu, a preneo Tas.

U toku je informativni rat, dodao je on.

Na zajedničkoj sednici ruskih i beloruskih ministarstava odbrane, Šojgu je naveo da te akcije NATO-a potkopavaju stratešku stabilnost i teraju Rusiju da preduzme odbrambene kontramere.

“Visok nivo bilateralne saradnje i dogovorene pozicije u vezi sa globalnom i regionalnom stabilnošću pomažu da se ojača odbrambeni potencijal Rusije i Belorusije“, rekao je on.

Ruski ministar odbrane je naveo da Rusija posebnu pažnju posvećuje jedinicama i formacijama u zapadnoj vojnoj oblasti sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, kao i merama operativne i borbene obuke.

[adsenseyu1]

On je kazao da se vojna saradnja Rusije i Belorusije “aktivno razvija” i da je zajedničko delovanje dobar mehanizam u odbrani dve zemlje.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu: NATO dovlači snage na našu zapadnu granicu, RUSIJA mora da preduzme mere!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.