MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Ubijena još dva komandanta Islamske države

mig

Foto: Pixabay

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su u ruskim vazdušnim napadima u blizini grada Deir el Zora ubijena dva komandanta Islamske države – Abu Omar el Beldžiki i Abu Jasin el Masri, prenosi “Interfaks”.

Saopštenje je objavljeno samo dan nakon što je objavljeno da su ruske snage možda ubile lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija u vazdušnom napadu prošlog meseca, navodi Rojters.

U saopštenju se navodi da je zajedno sa dvojicom komandanata, ubijeno i 180 boraca Islamske države.

[adsenseyu5]

U Vašingtonu nisu mogli da potvrdi navode ruskog ministarstva odbrane, a zapadni i bliskoistočni zvaničnici su skeptični.

Stručnjak iz Bagdada i savetnik bliskoistočnim vladama o Islamskoj državi Hišam el Hašimi kaže da je skeptičan oko današnjeg saopštenja iz ruskog Ministarstva.

Ženske NINDŽE Irana strah i trepet za muškarce – VIDEO

Kaže da je Abu Jasin el Masri ista osoba kao i Abu el Hadž al Masri, za koga Rusi kažu da je ubijen u prošlomesečnim napadima.

El Hašimi dodaje i da je malo verovatno da je El Beldžiki bio u Siriji u vreme napada.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/izvor:RTS)

[adsenseyu2]

2 komentara na "MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Ubijena još dva komandanta Islamske države"

  1. Dok *** Vučić hapsi Srbe ko po traci izručuje Hagu naše generale i političare, Hrvati od svojih rade heroje i poslovne ljude. Srpska iz..ja dotakla je dno a kukavićki narod ćuti. Srbi su najplašljiviji narod na planeti nema ni H od lažne hrabrosti Srba sve go kukavica do kukavice inače nas ne bi vodili petkol…ši. Link hrvatski generali: ***

  2. Bravo za Vučića tog *** i slugu eu-a konačno nam je *** Anu postavio u načelo srbistana. Hrvatska kolonija srbistan svakim danom je sve bednija a narod srpski sve go kukavica do kukavice i ćuti. Po naredbi vođe srpske njive i preduzeća se prodaju Hrvatima. Puše se hrvatske cigare soli vegetom jede hrvatsko smeće od hrane koje *** jedino u srbistan mogu izvesti. Jadni Srbi jedini narod bez države i pod OKUPACIJOM neprijatelja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.