Misterija koja traje: Ova Ruskinja je 1961. godine nestala u svemiru – VIDEO

Svemir

foto: Printscreen YouTube

Priča se da Rusi čuvaju snimke brojnih izgubljenih astronauta tokom godina, ali oni to demantuju.

Nesreća koja se dogodila na početku utrkivanja SAD i SSSR u svemiru još uvek je misterija koja je ostala bez objašnjenja. Svi se uglavnom sećaju uspešne misije i čoveka koji hoda po Mesecu (21. jula 1969. godine).

Pre toga SSSR je 12. aprila 1961. godine uspešno poslao u orbitu prvog čoveka, Jurija Gagarina. Ubrzo je stigao i odgovor SAD koji su poslali Alana Šeparda. Nadmetanje je počelo i Rusija se spremala za još jedan let. Ovaj put odlučili su da sruše Gagarinov rekord.

U priči koja je zataškana stoji da je Sovjetski Savez nameravao da pošalje prvu ženu u svemir. U to vreme Amerikanci su imali samo manji let u zemljinoj sub-orbiti, dok su Rusi želeli da pošalju svog prvog kosmonauta dalje u dubine orbite.

Misija koju su lansirali 16. maja 1961. godine zabeležila je 17 krugova oko Zemlje. Lansiranje je prošlo dobro, ali kada je trebala da uđe u atmosferu, nešto je pošlo po zlu. Niko nikada nije saznao šta se tačno dogodilo.

Međutim snimci njenih poslednjih trenutaka izazivaju jezu. Ruskinja je pokušala da stupi u kontakt sa kontrolom leta na Zemlji, međutim, odgovor nije dobila.

Slušajte, slušajte! Pričajte sa mnom! Ovde je vruće, vruće mi je!“, govorila je žena. U jednom trenutku ona pita da li je to opasno, međutim, odgovora nije bilo.  “Veoma je vruće, 32, 41…! Vidim plamen, da, veliki plamen! Srušiću se! Vrelo je!” uzvikivala je žena.

U tom trenutku snimak se prekida i ne čuje se više ništa. Čini se da povratak nije dobro funkcionisao. Raketa je gorela, a sa njom je i žena, izgorela živa. Tri dana kasnije, 26. maja 1961. godine, Sovjeti su objavili da se svemirska letelica vratila na Zemlju.

Raketa je u potpunosti izgorela, a ženino telo nije pronađeno. O tome se nikada nije pričalo. Do danas ruska vlada poriče da se to ikada dogodilo. Priča se kako Rusi čuvaju snimke brojnih izgubljenih astronauta tokom godina. Kao i u slučaju ove žene, oni i dalje negiraju da su ti ljudi ikada bili u svemiru.

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Misterija koja traje: Ova Ruskinja je 1961. godine nestala u svemiru – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.